Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krémeš

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Krémeš

355 min 20 min Střední 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

257 kcal 9g Bílkoviny 16g Tuky 20g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, mandlova-mouka, med, kokosovy-olej, voda

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a dortovou formu (Ø18 cm) si vyložte pečicím papírem.

Poté začněte s přípravou korpusu. Vločky vložte do kuchyňské robota a umelte na mouku. Ovesnou mouku následně přesypte do středně velké mísy. Přidejte mandlovou mouku, med, kokosový olej a 40 ml vody a vypracujte těsto.

Ze vzniklého těsta vytvořte na dně dortové formy cca 0,5 cm tlustou vrstvu. Vrstvu těsta zahlaďte spodní částí skleničky a naplněnou dortovou formu vložte na 10–15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Mezitím si připravte pudink. Do malého hrnce nalijte 400 ml mléka, na středním plameni za stálého míchání jej přiveďte k varu a přidejte med. Zbylých 200 ml mléka smíchejte v míse vidličkou s 2 pudinky. Tuto směs přidejte do hrnce s teplým mlékem a medem za stálého míchání zahřívejte na středním plameni, dokud pudink nezhoustne.

Po upečení korpus vyjměte z trouby a nalijte na něj hotový pudink. Dortovou formu poté nechte cca 3 hodiny vychladnout v lednici.

Nakonec si připravte krém. Do středně velké misky vložte tvaroh, smetanový sýr a med. Vše vyšlehejte v hladký krém a rovnoměrně jej rozprostřete na pudinkovou vrstvu.

Hotový krémeš nechte minimálně 2 hodiny odležet v lednici a poté podávejte.

Poznámky

Krémeš podávejte s hoblinkami čokolády a čerstvým sezónním ovocem.

Příchuť pudinku můžete zaměnit za jinou, kterou máte rádi – dort tak získá jinou barvu i chuť. Zkuste třeba jahodový nebo karamelový.