Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Králičí stehna s ořechovou omáčkou a polentou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Králičí stehna s ořechovou omáčkou a polentou

57 min 47 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

461 kcal 25g Bílkoviny 16g Tuky 53g Cukry

Suroviny

cibule, kralik, maslo, olivovy-olej, zeleninovy-vyvar, voda, polenta, vlasske-orechy, smetana, sul, pepr

Instrukce

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

Králičí stehna osolte a opepřete.

Poté si vezměte větší hrnec, rozehřejte v něm 15 g másla a 1 lžičku olivového oleje,přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 4–5 minut na středním plameni, dokud nezezlátne. Následně do hrnce přidejte králičí stehna a vše opékejte další 4 minuty.

Po této době obsah hrnce zalijte zeleninovým vývarem, ztlumte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 35–38 minut, dokud stehna nebudou měkká.

Mezitím si připravte polentu.

Nachystejte si další větší hrnec, nalijte do něj 1,5 l vody, osolte a přiveďte k varu.

Následně ztlumte plamen na mírný stupeň, nasypte do hrnce instantní polentu a za občasného promíchání ji vařte 15–20 minut. Poté vypněte ohřev a hrnec přiklopte pokličkou, aby polenta zůstala teplá a zároveň v hrnci ještě trochu „došla“.

Až králičí stehna v prvním hrnci náležitě změknou, vypněte ohřev a stehna přemístěte z hrnce do větší misky.

Následně do hrnce s vývarem přidejte mleté ořechy a smetanu, vezměte si tyčový mixér a celý obsah hrnce důkladně mixujte cca 1–2 minuty dohladka.

Do vzniklé omáčky vložte králičí stehna a celou směs krátce prohřejte nad mírným ohřevem (postačí 30 sekund).

Nyní si nachystejte 4 servírovací talíře a rozdělte do nich nejprve uvařenou polentu a následně králičí stehna. Na závěr každou porci přelijte ořechovou omáčkou z hrnce a podávejte.