Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Králičí cacciatore

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Králičí cacciatore

96 min 76 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

466 kcal 31g Bílkoviny 12g Tuky 58g Cukry

Suroviny

brambor, mrkev, cibule, cesnek, houby, kralik, spaldova-mouka, olivovy-olej, rajcata, tymian, kureci-vyvar, vinny-ocet, cerne-olivy, sul, pepr

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 165 °C a nachystejte si zapékací mísu o rozměrech 30 cm × 40 cm s pokličkou (případně si namísto pokličky nachystejte alobal).

Poté si důkladně omyjte brambory (slupku neloupejte), každou z nich rozpulte nožem a nakrájené brambory naskládejte do nachystané

zapékací mísy.

Následně si oloupejte mrkev, jednotlivé kusy podélně rozpulte a nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek nakrájejte najemno a houby – pokud

používáte čerstvé – nakrájejte na plátky.

Dále si nožem příčně rozpulte všechna králičí stehna, vložte je do větší mísy a zde je důkladně promíchejte se solí, pepřem a špaldovou moukou.

Nyní si ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou mrkev, cibuli a česnek a vše opékejte 3–4 minuty na středním plameni. Poté přidejte nakrájené houby a pomoučené maso a vše opékejte dalších 4–6 minut (po prvních 2–3 minutách houby i kousky masa obraťte, aby se opekly i z druhé strany).

Následně do pánve přidejte rajčatový protlak, snítky tymiánu, kuřecí vývar, vinný ocet a podle chuti sůl a pepř, vše promíchejte a nechte vařit 3–4 minuty na středním plameni.

Po provaření přemístěte celý obsah pánve do zapékací mísy k bramborám, mísu zakryjte pokličkou (nebo alobalem), vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 160–165 °C.

Poté mísu vyndejte, odstraňte pokličku či alobal, zvyšte teplotu v troubě na 180–185 °C, následně vraťte mísu do trouby a směs pečte nezakrytou 25–27 minut při zvýšené teplotě.

Mezitím si najemno nakrájejte olivy. Pečenou směs posypte nakrájenými olivami, poté ji rozdělte do 4 talířů a podávejte.