Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kořeněná rýže ze západní Afriky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kořeněná rýže ze západní Afriky

100 min 70 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

kureci-maso, cervena-paprika, cibule, cesnek, basmati-ryze, kari, tymian, olivovy-olej, kureci-vyvar, sul, pepr

Instrukce

Kuřecí stehna omyjte, osušte a rozkrojte na půl (řez vždy veďte skrze kloub ⁠–⁠ v tomto místě nejdříve stehno nařízněte, poté kloub rukama rozlomte a řez dokončete).

Papriky omyjte, zbavte jadérek a nakrájejte na tenké proužky. Cibule oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte.

Nyní začněte předehřívat troubu na 180 °C a nachystejte si pekáč (23 cm × 27 cm). Do pekáče nasypte rýži a přidejte k ní kari koření, sušený tymián, nakrájenou papriku, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř.

Poté obsah pekáče zalijte kuřecím vývarem a promíchejte. Navrch vzniklé směsi položte nakrájená kuřecí stehna, která osolte a opepřete.

Následně pekáč zakryjte alobalem nebo pokličkou, vložte do vyhřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–185 °C.

Po uvedené době z pekáče sundejte alobal (nebo pokličku), zvyšte teplotu v troubě na 210–215 °C a pečte dalších 20–25 minut, dokud kuřecí stehna na povrchu nezezlátnou.

Poté vyjměte pekáč z trouby, rýžovou směs rozdělte na 4 porce a podávejte.