Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Korejská rolovaná omeleta

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Korejská rolovaná omeleta

25 min 10 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

198 kcal 11g Bílkoviny 16g Tuky 3g Cukry

Suroviny

mrkev, jarni_cibulka, vejce, repkovy-olej, sul

Instrukce

Mrkev oloupejte a nakrájejte na velmi drobné kostičky. Stonek jarní cibulky nakrájejte najemno.

Poté si ve větší míse vyšlehejte vejce, přidejte nakrájenou mrkev, jarní cibulku a sůl a promíchejte.

Nyní si v menší pánvi na středním plameni rozehřejte ½ lžíce řepkového oleje. Poté snižte plamen na mírný až střední stupeň, nalijte do pánve ⅓ vaječné směsi, směs rozprostřete po celé ploše pánve jako při přípravě palačinek a nechte vejce usadit.

Po 1–1,5 minutách zahřívání by spodek směsi měl být bělavý a vršek stále mírně tekutý. V tuto chvíli omeletu částečně srolujte – ⅓ omelety by měla zůstat nesrolovaná. Nejlépe se vám bude rolovat pomocí 2 špachtlí či vařeček.

Takto částečně srolovanou omeletu přesuňte k jednomu okraji pánve, volnou část pánve lehce potřete trochou řepkového oleje a nalijte na ni další část vaječné směsi (právě tolik, aby zakryla volnou část pánve a zároveň lehce překryla nesrolovanou část omelety).

Opět zahřívejte 1–1,5 minuty, dokud spodek nezbělá a vršek nebude ještě mírně tekutý, a následně celou omeletu – včetně nové části – zarolujte opět až na poslední třetinu.

Tímto způsobem postupně spotřebujte všechen zbytek vaječné směsi. Se závěrečnou dávkou tentokrát omeletu zarolujte zcela ke kraji.

Z hotové omelety vytvarujte pomocí 2 špachtlí podlouhlý kvádr (konce mu zůstanou oblé, ale tělo by mělo mít poměrně ostré hrany a celkem 4 strany – širokou horní, širokou spodní a 2 užší boční). Takto vytvarovanou omeletu opékejte na pánvi 30–60 sekund z každé jednotlivé strany.

Hotovou omeletu přendejte na krájecí prkénko a nechte 2–3 minuty chladnout. Následně ji nakrájejte na 8 kousků, ty rozdělte do 2 talířů a podávejte.

Poznámky

Omeletu podávejte pokapanou chilli omáčkou anebo sójovou omáčkou.