Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Koláč z ovesných vloček s hroznovým vínem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Koláč z ovesných vloček s hroznovým vínem

85 min 30 min Snadné 8 porce

Zkoušeli jste už někdy přidat hroznové víno do koláče? Že ne? Pak máte tu pravou příležitost! Tento koláč s hroznovým vínem navíc obsahuje dostatek bílkovin a vlákniny, skvěle se proto hodí i ke sladké snídani.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

195 kcal 8g Bílkoviny 6g Tuky 25g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, bily-jogurt, vejce, kyprici-prasek-do-peciva, ovesne-vlocky, mak, stevie, hroznove-vino

Instrukce

Předehřejte si troubu na 180 °C, připravte si kulatou formu (⌀ 26 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Všechny suroviny kromě hroznového vína dejte do středně velké mísy a smíchejte.

Hotové těsto nalijte do připravené koláčové formy. Hrozny umyjte a rozprostřete navrch koláče.

Pečte 25–30 minut při 170–180 °C.

Po vytažení nechte ½ hodiny vychladnout ve formě a poté podávejte.

Poznámky

Každá trouba peče trochu jinak, proto dejte pozor na správné nastavení teploty.

Podávejte s jogurtem a dalším hroznovým vínem. Před podáváním můžete koláč pocukrovat.