Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Koláč z jáhel

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Koláč z jáhel

60 min 30 min Snadné 6 porce

Jestli jste si oblíbili naše recepty na moučníky bez mouky, přidáme vám další. Představujeme vám jáhlový koláč, který je bezlepkový a zároveň bezlaktózový (dle výběru mléka). Není v něm zrníčko rafinovaného cukru a jeho výslednou chuť můžete pozměnit výběrem rostlinného mléka.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

353 kcal 12g Bílkoviny 14g Tuky 44g Cukry

Suroviny

jahly, mandlove-mleko, stevie, pernikove-koreni, vanilkovy-extrakt, banan, vejce, vlasske-orechy, kokosovy-olej

Instrukce

Jáhly dejte do větší mísy, zalijte je horkou vodou a nechte 10 minut odstát. Poté je sceďte.

Mezitím si v hrnci rozehřejte mandlové mléko, přidejte stévii, perníkové koření a vanilkový extrakt.

Poté přisypte jáhly a vařte cca 15 minut na mírném až středním plameni.

Mezitím troubu předehřejte na 190 °C, připravte si formu (⌀ cca 25 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Jáhlovou směs nechte vychladnout a poté do ní zapracujte rozmačkané banány, vejce, ořechy a kokosový olej.

Hotovou směs přemístěte do připravené formy a pečte 10–15 minut při 180–190 °C.

Po upečení nechte vychladnout a podávejte.

Poznámky

Koláč před podáváním zakápněte medem (cca 20 g) a posypte najemno nasekanými loupanými pistáciemi.