Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Koláč s barevnými rajčaty

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Koláč s barevnými rajčaty

110 min 50 min Střední 12 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

125 kcal 6g Bílkoviny 4g Tuky 16g Cukry

Suroviny

cervena-a-zluta-rajcata-mix, spaldova-mouka, cerstve-drozdi, voda, med, olivovy-olej, ricotta, citronova-stava, cesnek, vejce, bazalka, sul, pepr

Instrukce

Droždí rozdrobte do větší mísy a smíchejte ho s vlažnou vodou, medem a olivovým olejem.

Poté do mísy za stálého míchání postupně přisypte všechnu špaldovou mouku a ze vzniklé směsi vypracujte (nejlépe rukama) vláčné těsto. Mísu přikryjte utěrkou a dejte na 30 minut stranou.

Mezitím si smíchejte ricottu, citronovou šťávu a kůru, utřený česnek, špetku soli a špetku pepře.

Barevná rajčata si nakrájejte na plátky.

Troubu předehřejte na 200 °C.

Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném válu do tvaru obdélníku, přemístěte ho na pečicí papír a potřete ricottovou směsí ve vzdálenosti zhruba 3 cm od okrajů.

Na ricottovou směs rozprostřete nakrájená rajčata a volné okraje těsta přehněte směrem ke středu.

Pečicí papír s těstem přemístěte na plech, rozšlehejte si vejce a potřete jím okraje těsta. Plech dejte do předehřáté trouby a pečte 45–50 minut při 190–200 °C.

Hotový koláč nechte chvilku vychladnout na mřížce a následně ho podávejte s lístky čerstvé bazalky.

Poznámky

TIP: Pokud vám při pečení budou příliš rychle hnědnout okraje, přikryjte je alobalem a koláč dopečte s ním.