Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kokosové tyčinky v čokoládě

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kokosové tyčinky v čokoládě

180 min 5 min Snadné 20 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

126 kcal 2g Bílkoviny 10g Tuky 7g Cukry

Suroviny

mandle, strouhany-kokos, ryzovy-sirup, kokosovy-olej, horka_cokolada

Instrukce

Mandle rozmixujte společně se strouhaným kokosem, rýžovým sirupem a kokosovým olejem.

Rozmixovanou směs přemístěte do misky a dejte alespoň na 30 minut ztuhnout do lednice.

Ztuhlé těsto vyndejte z lednice a vytvarujte z něj pravidelné hranoly.

Rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni. Připravte si hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Mezitím si do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.

Hranoly naskládejte na mřížku a každý polijte lžící rozpuštěné hořké čokolády.

Před podáváním nechte tyčinky ztuhnout 2 hodiny v lednici.

*Rýžový sirup na rozdíl od jiných sirupů neobsahuje fruktózu. Je o něco méně sladký než med.

Poznámky

Z těsta nemusíte dělat hranoly, ale můžete ho rovnoměrně rozprostřít do formy (15 cm × 15 cm), polít hořkou čokoládou, dát na 2 hodiny do lednice a poté krájet na kostky.