Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kokosové řezy s čokoládou
Přidat k uloženým

Kokosové řezy s čokoládou

236 min 41 min Střední 14 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

306 kcal 11g bílkovin 11g tuků 36g sacharidů

Suroviny

spaldova-mouka, mandlove-mleko, maslo, trtinovy-cukr, vejce, vanilkovy-extrakt, kyprici-prasek-do-peciva, mleko, holandske-kakao, cokoladovy-pudink-v-prasku, tvaroh, med, strouhany-kokos, horka_cokolada

Postup přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C, připravte si plech (20 cm × 30 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Do větší mísy vložte mouku, mandlové mléko, máslo, cukr, vejce, vanilkový extrakt a prášek do pečiva a vypracujte hladké těsto. To poté přesuňte na připravený plech a pečte 30–35 minut na 180–185 °C.

Mezitím si ve větším hrnci na středním plameni zahřejte polotučné mléko, nasypte do něj kakao a pudinkový prášek, vše důkladně promíchejte metličkou a za stálého míchání vařte na středním plameni 5–6 minut od bodu varu. Poté plamen vypněte a počkejte, až se dopeče korpus.

Na ještě horký korpus naneste hotový kakaový pudink a vše nechte alespoň 1,5–2 hodiny vychladnout a ztuhnout. Poté si v misce smíchejte tvaroh s medem a tuto směs naneste na ztuhlý pudink.

Nakonec tvarohovou část posypte kokosem a najemno nastrouhanou čokoládou a nechte ještě alespoň 1 hodinu odležet v chladu. Po odležení nakrájejte na jednotlivé řezy a podávejte.