Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kokosové řezy do 30 minut

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kokosové řezy do 30 minut

30 min 5 min Snadné 12 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

262 kcal 2g Bílkoviny 25g Tuky 5g Cukry

Suroviny

strouhany-kokos, vanilkovy-extrakt, med, kokosovy-olej

Instrukce

Obdélníkovou nádobu nebo menší pekáč o velikosti (20 × 30) cm vyložte pečicím papírem nebo potravinovou fólií a připravte si větší misku.

Do misky nasypte strouhaný kokos a vanilkový extrakt. Přidejte med a rozpuštěný kokosový olej a důkladně promíchejte.

Vzniklou směs navrstvěte do připravené obdélníkové nádoby nebo pekáče a dejte zatuhnout do mrazáku na 15–20 minut.

Zhruba 5 minut před vyndáním ztuhlé směsi z mrazáku si rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem nad vodní lázní.

Připravte si hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna.

Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu a přidejte kokosový olej. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně vložte misku do hrnce a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit.

Vychlazenou kokosovou směs vyndejte z mrazáku, polijte rozpuštěnou čokoládou a nechte 5 minut ztuhnout.

Hotovou kokosovou směs nakrájejte na požadované porce a podávejte

Poznámky

Řezy můžete skladovat v lednici, kde vydrží až 3 měsíce. Před podáváním je stačí jen nechat povolit alespoň 30 minut při pokojové teplotě.