Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kokosky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kokosky

40 min 30 min Snadné 35 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

32 kcal 1g Bílkoviny 2g Tuky 2g Cukry

Suroviny

vejce, trtinovy-cukr, strouhany-kokos

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 135–140 °C a 2 plechy (42 cm × 30 cm) vyložte pečicím papírem.

Poté se pusťte do přípravy směsi na kokosky. Do vyšší středně velké mísy vložte 3 vaječné bílky a tyčovým mixérem je vyšlehejte v tuhý sníh. Poté k bílkům postupně zašlehávejte třtinový cukr, dokud jej všechen nespotřebujete a sníh nebude krásně pevný a lesklý. Nakonec do vyšlehaného sněhu opatrně vařečkou přimíchejte strouhaný kokos.

Vzniklou směs na kokosky nanášejte lžící (Ø cca 2–3 cm) na plechy vyložené pečicím papírem. Připravené plechy vložte do trouby předehřáté na 135–140 °C a kokosky pečte 25–30 minut. Po upečení nechte kokosky chvíli vychladnout a podávejte.

Poznámky

Kokosky můžete před podáváním namočit do kvalitní rozpuštěné hořké čokolády.