Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kefírová buchta s lesním ovocem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kefírová buchta s lesním ovocem

80 min 40 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

204 kcal 7g Bílkoviny 7g Tuky 29g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, kardamom, kefir, vejce, repkovy-olej, citron, voda, vanilkovy-extrakt, lesni-ovoce, med, sul

Instrukce

Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a menší formu na pečení (15 cm × 15 cm) vyložte pečicím papírem.

Poté si připravte těsto. Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, kardamom a špetku soli. Promíchejte a přidejte 180 ml kefíru, bílek, 20 ml řepkového oleje, najemno nastrouhanou citronovou kůru, 2 lžíce vody a 1 lžičku vanilkového extraktu.

Vzniklé těsto nalijte do formy a pečte 30–35 minut při 170–180 °C.

Mezitím si připravte svařené ovoce. V menším hrnci přiveďte k varu lesní ovoce, 2 lžíce vody a med a na mírném až středním plameni vařte do zhoustnutí (cca 5 minut).

Upečenou buchtu vytáhněte z trouby, nechte alespoň 30 minut vychladnout a podávejte politou svařeným ovocem.

Poznámky

Před podáváním buchtu posypte najemno nasekanou mátou.