Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kefírová bábovka s kakaem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kefírová bábovka s kakaem

93 min 43 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

253 kcal 8g Bílkoviny 11g Tuky 28g Cukry

Suroviny

maslo, vejce, med, kefir, spaldova-mouka, vanilkovy-extrakt, kyprici-prasek-do-peciva, holandske-kakao

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 175–180 °C, připravte si formu na bábovku (Ø 22 cm) a vymažte ji máslem.

Do větší mísy vyklepněte vejce, přidejte med a vše společně vyšlehejte do pěny. Jakmile budete mít ingredience vyšlehané, přidejte kefír, prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt, prášek do pečiva a kakao a vypracujte řidší těsto. To následně nalijte do připravené formy a bábovku pečte ve vyhřáté troubě 40–43 minut na 175–180 °C.

Po upečení bábovku nechte 10–15 minut vychladnout ve formě, následně ji z formy vyndejte a nechte dalších cca 20 minut při pokojové teplotě. Po vychladnutí bábovku nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

Poznámky

Před servírováním můžete bábovku posypat moučkovým třtinovým cukrem.