Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kedlubnové zelí

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kedlubnové zelí

28 min 18 min Snadné 4 porce

Příznivci zelí pozor! Dnes tu pro vás máme specialitku, kterou jen tak někde nenajdete. Bílé nebo červené zelí je stará dobrá klasika, kterou již všichni známe a máme rádi. Co takhle vyzkoušet třeba i zelí kedlubnové? Je to mňamka, přesvědčte se sami!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

139 kcal 4g Bílkoviny 8g Tuky 12g Cukry

Suroviny

kedlubna, olivovy-olej, cibule, horcice, kmin, bobkovy-list, vinny-ocet, voda, trtinovy-cukr, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Nejprve oloupejte a nahrubo nastrouhejte kedlubnu.

Ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte 3 lžíce olivového oleje.

Do rozpáleného oleje přidejte najemno nakrájenou cibuli a na středním plameni opékejte 4–5 minut.

Poté přidejte dijonskou hořčici, kmín a bobkový list a vše opékejte další 1 minutu na středním plameni.

Následně do hrnce přidejte nahrubo nastrouhanou kedlubnu, 2 lžíce vinného octa, 60 ml vody, třtinový cukr, sůl a pepř, ztlumte plamen na mírný stupeň a pozvolna vařte 11–12 minut.

Jakmile je kedlubna měkká, vypněte plamen, přidejte najemno nasekanou petrželovou nať, zamíchejte a podávejte.

Poznámky

Kedlubnové zelí podávejte jako alternativu bílého zelí.