Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kaštanová polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kaštanová polévka

35 min 20 min Snadné 6 porce

Jedlé kaštany neodmyslitelně patří k zimnímu období. Máte je rádi? Vyzkoušejte naš netradiční kaštanovou polévku. Přejeme dobrou chuť!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

264 kcal 5g Bílkoviny 8g Tuky 42g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, rozmaryn, cesnek, zazvor, kastany, rapikaty-celer, zeleninovy-vyvar, smetana, dynova-seminka, sul, pepr

Instrukce

V hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, najemno nasekaný stroužek česneku a najemno nakrájený zázvor a vše opékejte 2–3 minuty na mírném plameni.

Poté přidejte najemno nakrájené snítky rozmarýnu. Po dalších 2 minutách přidejte předvařené kaštany, lehce je opečte na mírném plameni a do hrnce přidejte najemno nasekaný řapíkatý celer.

Vše zalijte 700 ml zeleninového vývaru, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 10 minut na mírném plameni.

Směs po uvaření odstavte, nechte chvíli vychladnout a následně rozmixujte tyčových mixérem dohladka.

Rozmixovanou polévku dochuťte solí a pepřem a zjemněte 100 ml rostlinné smetany.

Na pánvi na středním plameni nasucho opražte dýňová semínka a hotovou kaštanovou polévku jimi před podáváním ozdobte.