Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kaštanová bublanina

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kaštanová bublanina

65 min 40 min Snadné 30 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

112 kcal 3g Bílkoviny 6g Tuky 12g Cukry

Suroviny

kastany, mandle, vanilkovy-extrakt, citron, vejce, med, slunecnicovy-olej, spaldova-mouka, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

V míse rozmixujte 400 g předvařených kaštanů společně s plátkovými mandlemi, 1 lžičkou vanilkového extraktu a najemno nastrouhanou citronovou kůrou.

Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky vyšlehejte v míse společně s medem a z bílků a špetky soli vyšlehejte v druhé míse tuhý sníh. Ve větší míse následně žloutky se sněhem z bílků spojte společně s rozmixovanou kaštanovou směsí.

Do mísy přimíchejte 80 ml rostlinného oleje a 1 lžíci celozrnné špaldové mouky.

Zbylých 100 g předvařených kaštanů nasekejte nahrubo, přimíchejte do mísy ke vzniklému těstu, těsto nalijte do pekáčku (25 cm × 30 cm) a pečte při 170–180 °C po dobu 40 minut.

Hotovou bublaninu nechte po upečení chvíli vychladnout a následně nakrájejte a podávejte.