Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Karobové sušenky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Karobové sušenky

95 min 15 min Snadné 25 kusů

Hmmmm, tady něco úžasně voní. Karobové sušenky se stanou hvězdou zdravých dobrot. Jsou sladké, ale s méně kaloriemi i tukem. Celozrnná špaldová mouka, ovesné vločky a karob vám dovolí mlsat bez špatného svědomí. Recept je navíc plně bezlaktózový.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

68 kcal 2g Bílkoviny 3g Tuky 10g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, ovesne-vlocky, karob, kyprici-prasek-do-peciva, maslo, vejce, med, mandlovy-extrakt

Instrukce

V míse smíchejte špaldovou mouku, mleté ovesné vločky, karob a prášek do pečiva.

V jiné míse si vyšlehejte rozpuštěné máslo, vejce, med a extrakt.

Spojte obsahy obou mís a ze směsi vytvořte těsto.

Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte 1 hodinu v lednici.

Vychlazené těsto vyndejte z lednice a předehřejte si troubu na 170 °C.

Z těsta tvarujte menší placičky cca 0,5 cm vysoké a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Množství těsta by mělo vystačit přibližně na 25 placiček o průměru 3–4 cm.

Plech dejte do trouby a pečte 10–15 minut při 160–170 °C.

Poznámky

Sušenky druhý den příjemně změknou. Můžete je tedy uschovat například do krabičky a pochutnávat si na nich i během následujících dní.