Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Karobové pracny

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Karobové pracny

95 min 15 min Snadné 15 kusů

„Necháš ty pracny?“ Také se už slyšíte? Jestli je u vás toto cukroví tak oblíbené, upečte letos naši zdravější variantu na vánoční pracny. Bezlaktózový recept se surovinami, s nimiž se nemusíte bát nějakého kila navíc. Karob za kakao, med za cukr, pšeničná mouka za špaldovou. Není to tak těžké, že?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

75 kcal 2g Bílkoviny 4g Tuky 8g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, vlasske-orechy, kokosovy-olej, med, karob, skorice, hrebicek, erythritol

Instrukce

Všechny ingredience dejte do mísy, důkladně propracujte a vytvořte kompaktní těsto.

Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho cca 1 hodinu odpočívat v lednici.

Vychlazené těsto vyndejte z lednice a předehřejte si troubu na 180 °C.

Nachystejte si plech a 12–15 formiček na pracny. Do každé formičky vtlačte kousek těsta a vytvarujte ho tak, abyste rovnoměrně vyplnili celou formičku. Následně ve středu formičky vytvořte prsty jemnou prohlubeň, aby se těsto ve formičce lépe upeklo. Takto připravené formičky s těstem skládejte na plech.

Plech dejte do trouby a pečte 10–15 minut při 170–180 °C.

Po upečení vyklopte pracny z formiček a ještě teplé je obalte v erythritolu (nebo posypejte).

Hotové pracny nechte vychladnout a podávejte.