Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kari s červenou čočkou a vejcem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kari s červenou čočkou a vejcem

50 min 35 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

311 kcal 15g Bílkoviny 15g Tuky 25g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, brambor, rimsky-kmin, mleta-paprika, kari, cervena-cocka, rajcata, voda, cesnek, vejce, citron, spenat, petrzelova_nat, citronova-stava, sul, pepr

Instrukce

Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olivový olej.

Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce cibuli a restujte 2–3 minuty na středním plameni.

Mezitím si oloupejte brambory a nakrájejte je na drobné kostky. Po uplynutí uvedeného času přidejte do hrnce římský kmín, sladkou papriku, kari koření, červenou čočku, brambory a rajčatový protlak a vše společně restujte 2 minuty na středním plameni.

Jakmile bude vše orestované, přidejte do hrnce rajčata, vodu, sůl, pepř a najemno nastrouhaný česnek, plamen stáhněte na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 17–18 minut.

Mezitím si ve středně velkém hrnci přiveďte k varu vodu a uvařte v ní vejce natvrdo. Vejce vkládejte do vroucí vody a vařte 8–9 minut na silném plameni. Po uvaření vejce oloupejte a rozkrojte napůl.

Zatímco se vše vaří, kůru z citronu si nastrouhejte najemno. Jakmile se kari dovaří, nastrouhanou kůru do směsi přidejte společně s baby špenátem a hladkolistou petrželovou natí a vše dochuťte citronovou šťávou dle vlastní chuti. Poté plamen zvyšte na vysoký stupeň a krátce provařte (2–3 minuty).

Po uplynutí uvedeného času plamen vypněte a pokrm rozdělte na jednotlivé porce.

Do každé porce ještě vložte rozkrojené vejce.

Poznámky

Hotové kari můžete před podáváním posypat čerstvým koriandrem, černým sezamem a najemno nasekanými chilli papričkami.