Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kari polévka ze zbylé rýže

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kari polévka ze zbylé rýže

28 min 18 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

323 kcal 9g Bílkoviny 9g Tuky 49g Cukry

Suroviny

cibule, cuketa, cherry-rajcatka, repkovy-olej, kari, vinny-ocet, sojova-omacka, kureci-vyvar, koriandr, jasminova-ryze, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte zeleninu: Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, cuketu omyjte, podélně rozkrojte a nakrájejte na tenké plátky a cherry rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny.

Ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce oleje. Následně do hrnce vložte nakrájenou cibuli, cuketu i cherry rajčátka a vše opékejte 5–6 minut na středním plameni.

Poté do hrnce přidejte kari koření, vinný ocet, sójovou omáčku, kuřecí vývar, sůl a pepř, vše promíchejte a vařte na středním plameni 7–8 minut.

Mezitím si nahrubo nasekejte koriandr.

Po uvedené době do hrnce přidejte uvařenou rýži a vše vařte ještě další 3–4 minuty na středním plameni. Jakmile budou všechny suroviny měkké, vypněte plamen a přidejte do hrnce nasekaný koriandr.

Hotovou polévku rozdělte do 3 talířů a podávejte.