Pro karbanátky máme slabost, ale nemáme rádi nudu, proto pořád vymýšlíme nové variace, jak si tenhle oblíbený pokrm připravit. Tentokrát jsme vyzkoušeli karbanátky z quinoy a pečeného batátu. Nakonec jsme byli překvapení, jak jsou vláčné a šťavnaté a hned se staly hitem.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Karbanátky z quinoy a pečeného batátu
110 min
90 min
Střední
25 kusů
Recept
Výživové hodnoty
97 kcal
3g Bílkoviny
6g Tuky
9g Cukry
Suroviny
- 1× batát (cca 200 g)
- 150 g bílé quinoy (v suchém stavu)
- 2 stroužky česneku
- 1× menší bílá cibule
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 5 lžic hrašky (na obalení)
- 150 g loupaného bílého sezamu (na obalení)
- 1 lžička soli