Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Karbanátky z quinoy a pečeného batátu

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Karbanátky z quinoy a pečeného batátu

110 min 90 min Střední 25 kusů

Pro karbanátky máme slabost, ale nemáme rádi nudu, proto pořád vymýšlíme nové variace, jak si tenhle oblíbený pokrm připravit. Tentokrát jsme vyzkoušeli karbanátky z quinoy a pečeného batátu. Nakonec jsme byli překvapení, jak jsou vláčné a šťavnaté a hned se staly hitem.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

97 kcal 3g Bílkoviny 6g Tuky 9g Cukry

Suroviny

bataty, quinoa, cesnek, cibule, slunecnicovy-olej, hraska, sezamova-seminka, sul

Instrukce

Předehřejte si troubu na 180 °C, dejte do ní péct batátu i se slupkou a pečte doměkka cca 1 hodinu při 170–180 °C.

Mezitím si připravte quinou: několikrát ji propláchněte vroucí vodou, nasypte do hrnce s dvojnásobným množstvím vody a přidejte 1 lžičku soli. Přiveďte k varu, hrnec přiklopte pokličkou a vařte do změknutí (cca 15 minut na mírném plameni). Poté hrnec odstavte a nechte quinou pod pokličkou ještě 5–10 minut dojít, aby vstřebala všechnu vodu.

Česnek prolisujte a cibuli nakrájejte najemno. V pánvi si rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, přidejte česnek a cibuli a smažte 2 minuty na mírném plameni.

Upečenou batátu oloupejte, rozmačkejte vidličkou a v míse ji smíchejte s hraškou, uvařenou quinoou a osmaženou cibulí s česnekem.

V pánvi si rozehřejte 3 lžíce slunečnicového oleje. Z připravené směsi tvořte menší placičky, obalujte je v sezamu a smažte na mírném plameni cca 3–4 minuty z každé strany. Těsto by mělo vystačit na 25 karbanátků o průměru cca 4–5 cm.