Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Karbanátky z krůtího masa s koprem a salátem z okurek a ředkviček

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Karbanátky z krůtího masa s koprem a salátem z okurek a ředkviček

18 min 8 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

219 kcal 27g Bílkoviny 9g Tuky 7g Cukry

Suroviny

okurka, redkvicky, cibule, petrzelova_nat, vinny-ocet, kruti-maso, chilli, kopr, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si důkladně rozpalte gril.

Okurku a ředkvičky nakrájejte na tenká kolečka a dejte do větší mísy. K zelenině dále přidejte 100 g cibule, petrželovou nať, vinný ocet, sůl a pepř a vše promíchejte. Hotový salát ponechte v míse, přiklopte pokličkou nebo zakryjte potravinovou fólií a dejte do lednice.

Poté si připravte druhou mísu. Vložte do ní mleté maso, zbylou cibuli, chilli, kopr, sůl a pepř a vše promíchejte.

Z hotové masové směsi vytvořte 4 karbanátky o výšce cca 1 cm, následně je položte na gril, ten přiklopte a karbanátky zprudka opékejte 3–4 minuty z každé strany.

Po opečení vyjměte z grilu a podávejte se salátem z okurek a ředkviček.

Poznámky

Hotové karbanátky se salátem můžete podávat i ve formě hamburgeru v kváskové nebo celozrnné bulce.