Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Karbanátky z červené čočky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Karbanátky z červené čočky

27 min 12 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

156 kcal 7g Bílkoviny 5g Tuky 22g Cukry

Suroviny

cervena-cocka, majoranka, slunecnicovy-olej, cesnek, mrkev, vejce, cibule, spaldova-mouka, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Červenou čočku uvařte dle návodu na obalu. Poté ji sceďte a zchlaďte pod studenou vodou.

Nyní si připravte větší misku, vložte do ní uvařenou čočku,

přidejte majoránku, olej, sůl, pepř, česnek, mrkev, vejce a cibuli a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Jakmile bude směs rozmixovaná, přidejte mouku a vše promíchejte vařečkou.

Z hotového těsta vytvarujte karbanátky, dejte je na připravený plech a pečte 20–25 minut na 180–185 °C.

Po upečení podávejte.

Poznámky

Tipy na servírování: Karbanátky můžete podávat samostatně, například s dipem ze zakysané smetany, nebo jako hlavní chod s vařeným nebo pečeným bramborem.