Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Karamelový pudink

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Karamelový pudink

135 min 9 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

303 kcal 5g Bílkoviny 7g Tuky 60g Cukry

Suroviny

mandlove-mleko, datle, kukuricny-skrob

Instrukce

Nejprve si připravte malý hrnec, mísu na míchání a 3 menší mističky, do kterých pudink nakonec rozdělíte.

Do hrnce nalijte 200 ml mandlového mléka a přidejte datlový karamel. Směs zamíchejte a na středním plameni přiveďte k varu.

Mezitím si v míse ve zbylých 100 ml mandlového mléka rozmíchejte kukuřičný škrob. Mléko se škrobem přilijte do hrnce s teplým mlékem s karamelem a za stálého míchání metličkou zahřívejte cca 8 minut na středním plameni, dokud směs nezhoustne.

Jakmile pudink zhoustne, nalijte jej do připravených mističek a nechte v lednici vychladnout.

Po 1–2 hodinách můžete vychladlý karamelový pudink konzumovat. Hotový pudink můžete přikrýt potravinářskou fólií a skladovat v lednici, kde vydrží 3–4 dny.

*Na datlový karamel si připravte 180 g sušených datlí (alespoň 1 hodinu předem namočených v horké vodě), 100 ml kokosového mléka, cca 30 ml vody (pokud datle půjdou hůře mixovat, můžete trochu vody přidat), 40 g kešu másla a lžičku vanilkové extraktu. Všechny tyto ingredience vložte do mixéru a rozmixujte v hladký krém.

Poznámky

Pokud nechcete mít na pudinku krustu, překryjte jej potravinářskou fólií tak, aby se pudinku přímo dotýkala.