Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kapustové rizoto

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kapustové rizoto

30 min 25 min Snadné 4 porce

Využijte blahodárné účinky kapusty trochu netradičním způsobem na toto kapustové rizoto. Kapusta snižuje cholesterol, zvyšuje celkovou imunitu, a dokonce napomáhá při hojení ekzémů a kožních onemocnění.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

489 kcal 17g Bílkoviny 16g Tuky 70g Cukry

Suroviny

cibule-salotka, slunecnicovy-olej, ryze, zeleninovy-vyvar, kapusta, tymian, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Šalotku nakrájejte najemno.

Rozehřejte olej a šalotku na středně silném plameni orestujte dozlatova. Přisypte rýži a nechte zesklovatět.

Rýži zalijte ¼ horkého zeleninového vývaru a plamen snižte na mírný. Tekutinu nechte vstřebat a pak přilijte další zeleninový vývar. Takto pokračujte, dokud nespotřebujete všechen vývar.

Po 10 minutách vaření rýže přimíchejte kapustu, sušený tymián, sůl a pepř.

Jakmile je kapusta měkká a rýže na skus, vmíchejte do rizota parmazán.

Hotové rizoto dejte na talíře, ozdobte plátky parmazánu a snítkami čerstvého tymiánu a podávejte.