Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kapustové karbanátky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kapustové karbanátky

30 min 15 min Snadné 8 kusů

Pokud nejíte maso nebo si od něj chcete trochu odpočinout, máme pro vás ideální recept. S našimi kapustovými karbanátky si na ty masové ani nevzpomenete.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

117 kcal 5g Bílkoviny 6g Tuky 10g Cukry

Suroviny

kapusta, cibule, cesnek, tofu, vejce, ovesne-vlocky, kmin, majoranka, slunecnicovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Kapustové listy očistěte od košťálu a dejte do hrnce se studenou vodou. Přiveďte k varu, vařte 10 minut na mírném plameni a poté sceďte.

Uvařenou kapustu nechte zchladnout a pak z ní vymačkejte všechnu přebytečnou vodu.

Kapustu, cibuli a česnek nakrájejte najemno, tofu rozdrobte na malé kousky.

Kapustu a tofu v míse smíchejte s cibulí, česnekem, vejcem a vločkami. Směs ochuťte solí, pepřem, drceným kmínem a majoránkou. Promíchejte a rukama vytvořte karbanátky.

V pánvi rozehřejte olej a karbanátky na středním plameni orestujte z obou stran dozlatova.

Poznámky

Podávejte s vařenými bramborami. Nahrubo nasekejte čerstvou pažitku a pokrm jí posypejte. Ke karbanátkům skvěle sedí jogurtový nebo tvarohový dip.