Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kapustová polévka s petrželovým olejem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kapustová polévka s petrželovým olejem

50 min 30 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

224 kcal 7g Bílkoviny 11g Tuky 24g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, cesnek, kapusta, brambor, zeleninovy-vyvar, voda, sul, pepr

Instrukce

Bramboru oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

Kapustu omyjte, vyřízněte středový košťál a nakrájejte ji na proužky.

Cibuli nakrájejte nadrobno.

V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 3 minuty na středním plameni. Až bude cibule jemně zlatavá, přidejte do pánve prolisovaný česnek, kapustu a bramborové kostičky. Vše zalijte zeleninovým vývarem a 200 ml vody, osolte, opepřete a vařte 25 minut pod pokličkou na mírném plameni.

Mezitím si připravte petrželový olej.

Petrželovou nať omyjte, nasekejte nahrubo a přemístěte do mixéru společně s olivovým olejem.

Vše rozmixujte dohladka, výslednou směs přeceďte přes jemné sítko (pokud vám v oleji nevadí větší kousky, cedit nemusíte) a nalijte do čisté sklenice. Sklenici uzavřete víčkem a olej uchovávejte v lednici.

Uvařenou polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, v případě potřeby ji dochuťte solí a pepřem a před podáváním polévku zakápněte trochou petrželového oleje.

Poznámky

TIP: Zbylý petrželový olej můžete použít jako zálivku do nejrůznějších salátů. Hodí se také k topinkám, bramborám nebo pečené zelenině.