Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kapustnica

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kapustnica

60 min 45 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

153 kcal 5g Bílkoviny 4g Tuky 23g Cukry

Suroviny

cibule, brambor, olivovy-olej, mleta-paprika, zeleninovy-vyvar, zeli, houby, susene-svestky, bobkovy-list, nove-koreni, voda, smetana, petrzelova_nat

Instrukce

Cibuli oloupejte a nasekejte na kostičky.

Bramboru oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.

Připravte si větší hrnec, rozehřejte v něm 1 lžíci olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a opékejte ji 3–4 minuty na středním plameni. Poté přidejte mletou papriku a opékejte ještě 1 minutu.

Následně do hrnce nalijte zeleninový vývar a přidejte kysané zelí, sušené houby, sušené švestky, bobkové listy a nové koření. Vše zalijte 1 l vody a na závěr do hrnce přidejte nastrouhanou bramboru.

Ztlumte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte cca 35–40 minut.

Hotovou polévku rozdělte do 6 talířů, do každé porce přidej te 1 lžíci zakysané smetany a nasekanou petrželovou nať a podávejte.