Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kakaový mléčný řez

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kakaový mléčný řez

123 min 18 min Střední 12 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

54 kcal 5g Bílkoviny 3g Tuky 1g Cukry

Suroviny

vejce, stevie, holandske-kakao, tvaroh, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Připravte si vejce a oddělte žloutky od bílků; bílky dejte zatím stranou.

Žloutky přemístěte do mísy, přidejte 1 lžičku stévie, vezměte si metličku a ze žloutků vyšlehejte pěnu – šlehejte alespoň 3–4 minuty (případně

si můžete pomoci elektrickým šlehačem). Do pěny následně přimíchejte kakao.

V jiné míse si z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Do hotového sněhu pomocí kuchyňské stěrky opatrně a po částech zapracujte kakaovožloutkovou směs.

Poté si připravte plech nebo pekáč o rozměrech 20 cm × 30 cm a vyložte ho pečicím papírem (případně použijte pekáč s nepřilnavým povrchem).

Do pekáče či na plech následně nalijte připravené těsto, přemístěte do předehřáté trouby a pečte 15–18 minut při 170–180 °C.

Než se upeče těsto na korpus, připravte si krém: v misce vyšlehejte tvaroh společně s 1 lžičkou stévie a výslednou směs dejte vychladit do lednice.

Upečený korpus nechte alespoň 20 minut chladnout na mřížce.

Poté korpus podélně rozřízněte, na spodní polovinu rovnoměrně namažte vychlazený krém, vše přiklopte horní polovinou korpusu a celý dezert nechte vychladit v lednici alespoň 1 hodinu před podáváním.

Vychlazený dezert nakrájejte na 12 stejných dílků a podávejte

Poznámky

*Stévie je známá svou mírně nahořklou chutí. Pokud nejste na slazení stévií zvyklí, můžete ji v receptu nahradit 2 lžičkami medu