Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kakaový koláč

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kakaový koláč

70 min 50 min Snadné 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

264 kcal 7g Bílkoviny 7g Tuky 42g Cukry

Suroviny

mrkev, jablko, banan, ovesne-vlocky, holandske-kakao, med, kokosovy-olej, kyprici-prasek-do-peciva, voda

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Připravte si těsto na korpus. Mrkev a jablka nastrouhejte najemno a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu (můžete ji vypít nebo si ji schovat do lednice na později). Banány rozmačkejte vidličkou a v míse je smíchejte s nastrouhanou mrkví a jablky.

Poté si rozmixujte ovesné vločky na jemnou mouku a tu následně přidejte do směsi v míse společně s kakaem, medem, kokosovým olejem, kypřicím práškem a 120 ml vody. Vše důkladně promíchejte a vypracujte těsto.

Nyní si nachystejte dortovou formu (ø 25 cm), vyložte ji pečicím papírem a přemístěte do ní připravené těsto. Formu přemístěte do trouby a pečte 45–50 minut při 170–180 °C.

Než se upeče korpus, připravte si polevu: oloupané banány přemístěte do mixéru, přidejte 4 lžíce kakaa a vše rozmixujte dohladka.

Na konci pečení otestujte, zda je korpus dostatečně upečený – do jeho středu zapíchněte špejli, vytáhněte ji a zkontrolujte, zda je suchá; pokud je špejle vlhká a ulpívají na ní zbytky těsta, nechte korpus ještě chvíli péct.

Upečený korpus nechte vychladnout a poté jej pomažte připravenou polevou.