Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kakaové sušenky s tvarohovým krémem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kakaové sušenky s tvarohovým krémem

52 min 12 min Střední 18 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

99 kcal 3g Bílkoviny 5g Tuky 11g Cukry

Suroviny

ovesna-mouka, erythritol, holandske-kakao, jedla-soda, kokosovy-olej, vanilkovy-extrakt, mandlove-mleko, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

V míse si smíchejte ovesnou mouku, erythritol, holandské kakao, jedlou sodu, kokosový olej, vanilkový extrakt, mandlové mléko a špetku soli.

Ze směsi rukama vypracujte kompaktní těsto a udělejte z něj kuličku, kterou následně zabalte do potravinové fólie a dejte na 10 minut vychladit do lednice.

Mezitím si připravte krém: v uzavíratelné misce si metličkou vyšlehejte tvaroh, sušené sójové mléko a stévii, misku uzavřete víčkem a dejte na 20 minut do mrazáku.

Po 10 minutách v lednici vyndejte těsto, propracujte ho rukama a mezi 2 archy pečicího papíru ho vyválejte na plát silný 2–3 mm.

Poté opatrně odlepte vrchní arch a připravte si plech, který vyložte čistým archem pečicího papíru.

Nyní začněte z rozváleného těsta vykrajovat drobná kolečka o průměru cca 3 cm a skládejte je na vyložený plech; na kolečka zpracujte i všechny zbytky těsta po prvotním vykrajování. Těsto by mělo vystačit na přibližně 36 koleček.

Plech s kolečky přemístěte do předehřáté trouby a pečte 12 minut při 180 °C.

Upečená kolečka nejprve nechte zcela vychladnout na mřížce a poté je k sobě po dvojicích poslepujte vychlazeným tvarohovým krémem. Hotové sušenky skladujte v lednici, kde vám vydrží přibližně 3 dny.

Poznámky

*Ovesnou mouku si můžete jednoduše vyrobit doma s pomocí výkonného mixéru – stačí jen rozmixovat obyčejné ovesné vločky na jemný prášek.