Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kakaové lívance s broskví a třešněmi

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kakaové lívance s broskví a třešněmi

13 min 3 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

422 kcal 29g Bílkoviny 12g Tuky 48g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, mleko, vejce, sul, jedla-soda, holandske-kakao

Instrukce

Třešně umyjte, rozpulte a zbavte pecek.

Broskev nakrájejte na měsíčky a pekanové ořechy nasekejte nahrubo pomocí nože s širokou čepelí.

Poté si rozpalte lívanečník (nebo pánev) s nepřilnavým povrchem, nachystejte si připravené těsto a upečte z něho lívance*:

Těsto nalijte po několika menších dávkách na rozpálený povrch a opékejte 1–2 minuty na středním plameni, dokud se od okrajů jednotlivých lívanců nezačnou tvořit větší bubliny. Následně lívance obraťte a opékejte ještě 1 minutu z druhé strany.

Upečené lívance rozprostřete na servírovací talíř a přidejte k nim skyr, rozpůlené třešně a nakrájenou broskev.

Na závěr vše posypte nasekanými pekanovými ořechy a podávejte.

Poznámky

*Náš lívanečník má průměr jednotlivých otvorů 10 cm a uvedené množství těsta nám vystačilo na 3 tenké lívanečky

Při přípravě základního nebo kakaového těsta si nejprve připravte větší mísu a prosejte do ní mouku; následně přidejte mléko, vejce a ostatní ingredience a vše pečlivě promíchejte. Těsto na palačinky by mělo mít tekutou konzistenci, zatímco těsto na vafle a lívance by mělo být naopak tužší.