Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kakaová buchta

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kakaová buchta

58 min 20 min Snadné 12 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

164 kcal 5g Bílkoviny 8g Tuky 17g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, holandske-kakao, kyprici-prasek-do-peciva, mleko, repkovy-olej, bily-jogurt, trtinovy-cukr, vejce

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 175–180 °C a vyložte si formu na pečení (20 cm × 30 cm) pečicím papírem.

Následně si připravte těsto. Do středně velké mísy nasypte hladkou špaldovou mouku, holandské kakao a prášek do pečiva a promíchejte. Poté přidejte 250 ml mléka, 60 ml řepkového oleje, bílý jogurt, třtinový cukr a 3 vejce. Metličkou vymíchejte v hladké těsto.

Vzniklé těsto nalijte do připravené formy na pečení a pečte v troubě 18–20 minut při 175–180 °C. Před vyndáním z trouby propíchněte těsto špejlí. Pokud zůstane povrch špejle suchý a těsto se na ni nepřilepí, je buchta hotová. Pokud na špejli zůstanou kousky nedopečeného těsta, vraťte buchtu na dalších pár minut zpět do trouby a poté postup opakujte.

Upečenou kakaovou buchtu nechte po vytažení z trouby 30 minut vychladnout. Poté buchtu nakrájejte na 12 stejně velkých kousků a podávejte.

Poznámky

Těsto před pečením posypte lesním ovocem nebo například meruňkami.