Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kakaový piškot s krémem a jahodami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kakaový piškot s krémem a jahodami

55 min 25 min Snadné 20 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

135 kcal 5g Bílkoviny 6g Tuky 17g Cukry

Suroviny

jahody

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Formu o velikosti cca 20 cm × 20 cm vyložte pečicím papírem.

V míse smíchejte špaldovou mouku, kokosový cukr, kakao a jedlou sodu. Poté přidejte vejce, olej a mléko a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek. Pokud se vám těsto bude zdát příliš husté, přilijte ještě trochu mléka, abyste ho snadno přemístili do formy.

Formu s těstem dejte do předehřáté trouby a pečte cca 20–25 minut při 170–180 °C.

Upečený piškot nechte vychladnout.

Mezitím si očistěte jahody a nakrájejte je na plátky.

Následně si připravte krém: v míse smíchejte tvaroh s medem, vanilkový lusk podélně rozřízněte a semínka přidejte k tvarohu společně s citronovou kůrou.

Vychladlý piškot rovnoměrně natřete připraveným krémem, poklaďte plátky jahod a před podáváním dejte alespoň na 10 minut do lednice.

Poté piškot nakrájejte na cca 20 dílků a podávejte.