Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jogurtová zmrzlina se sladkou pečenou řepou a křupavou kakaovou drobenkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jogurtová zmrzlina se sladkou pečenou řepou a křupavou kakaovou drobenkou

0 min 0 min Náročné 6 porce

Recept pro ty, které baví proces vaření tak, jako nás, a kterým nevadí si v kuchyni trochu postát. Inspirací nám byl kurz vaření v Kodani. Kombinace sladké pečené řepy a zmrzliny z jogurtu společně s kakaovými křupkami vypadá úžasně na talíři a skvěle chutná. Vyzkoušejte sami!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

328 kcal 10g Bílkoviny 15g Tuky 36g Cukry

Suroviny

maslo, med, holandske-kakao

Instrukce

Smíchejte skyr, med, vanilkový extrakt a zakysanou smetanu. Směs přendejte do plastové misky a dejte do mrazáku.

Každou hodinu promíchejte zmrzlinu lžící, aby se netvořily velké krystalky ledu.

Zmrzlina by měla být připravená k podávání po cca 5-6 hodinách.

Řepu nakrájejte na kostičky 1 x 1 cm a smíchejte v misce s jablečným octem a medem.

Rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem, dejte do trouby a pečte 1 hodinu a 30 minut při 150 °C.

Zbývá už jen připravit kakaové kousky. V misce smíchejte máslo o pokojové teplotě, med a holandské kakao.

Těsto vyválejte mezi dvěma archy pečícího papíru. Odstraňte vrchní papír a dejte péct na 10-15 minut do předehřáté trouby na 160 °C.

Servírování: Vezměte hluboký talíř a do jeho středu dejte pečenou řepu. Namočenou lžící vytvořte ze zmrzliny kopeček a položte ho na řepu. Kakaové kousky nalámejte na drobečky a zmrzlinu jimi posypte.