Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jogurtová panna cotta

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Jogurtová panna cotta

11 min 3 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

133 kcal 7g Bílkoviny 6g Tuky 12g Cukry

Suroviny

mleko, agar, vanilkovy-lusk, med, bily-jogurt

Instrukce

Do rendlíku nalijte mléko a rozmíchejte v něm 2 lžičky agaru. Do rendlíku přidejte vanilková semínka a med, směs přiveďte k varu a vařte na mírném plameni, dokud se agar nerozpustí (potrvá to cca 2–3 minuty). Poté rendlík odstavte z plotýnky.

Obsah rendlíku nechte cca 2 minuty vychladnout a hned poté přidejte jogurt. Vše důkladně promíchejte.

Hotovou panna cottu rozdělte do 4 skleniček a dejte před podáváním alespoň na 1 hodinu vychladit do lednice.

*Panna cotta je původně tradiční italský dezert ze smetany, želatiny a cukru.

Poznámky

Panna cottu jsme přelili svařeným červeným rybízem s medem a semínky z vanilkového lusku.