Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jogurtová panna cotta

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Jogurtová panna cotta

316 min 11 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

210 kcal 11g Bílkoviny 4g Tuky 28g Cukry

Suroviny

zelatina, voda, lesni-ovoce, med

Instrukce

Nejprve si připravte 3 hrnky o objemu 250 ml. Poté si vezměte menší misku, smíchejte v ní 8 g želatiny v prášku s 50 ml vody a směs nechte cca 10 minut bobtnat.

Mezitím si vezměte kastrůlek, dejte do něj mražené lesní ovoce, přilijte 15 ml vody a směs vařte na mírném až středním plameni 5–7 minut, dokud ovoce nezměkne.

Po změknutí ovoce do kastrůlku přidejte nabobtnalou želatinu (i s vodou) a 2 lžíce medu a vše vařte další 1–2 minuty, dokud se želatina nerozpustí.

Následně kastrůlek sundejte z plamene, vzniklou směs rovnoměrně rozdělte do připravených hrnků a dejte na 2 hodiny tuhnout do lednice.

Zhruba 10 minut před koncem tuhnutí si vezměte menší kastrůlek, smíchejte v něm 10 g želatiny v prášku s polotučným mlékem a směs nechte cca 10 minut bobtnat.

Mezitím si připravte středně velkou mísu, dejte do ní bílý jogurt a 1 lžíci medu, promíchejte a mísu dejte zatím stranou.

Po nabobtnání želatiny dejte kastrůlek na plotnu a směs vařte na mírném plameni 1–2 minuty, dokud se želatina nerozpustí.

Poté kastrůlek sundejte z plamene, směs želatiny a mléka nalijte do mísy k jogurtu a rychle promíchejte metličkou.

Poté vyndejte z lednice hrnky s vychlazenou ovocnou vrstvou, rozdělte do nich připravenou jogurtovou směs, hrnky vraťte do lednice a nechte chladit alespoň 3 hodiny (nebo dokud obsah hrnků neztuhne).

Poznámky

Panna cottu můžete před podávání ozdobit čerstvým ovocem.