Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jogurtová ovesná kaše

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Jogurtová ovesná kaše

8 min 3 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

380 kcal 18g Bílkoviny 12g Tuky 49g Cukry

Suroviny

voda, ovesne-vlocky, maslo, trtinovy-cukr, recky-jogurt, granatove-jablko

Instrukce

V menším hrnci si přiveďte k varu 200 ml vody.

Poté do hrnce přidejte ovesné vločky, ztlumte plamen na mírný stupeň a vařte 3 minuty.

Mezitím si připravte menší nepřilnavou pánev, dejte do ní máslo a nechte ho na mírném plameni rozpustit. Do rozpuštěného

másla nasypte třtinový cukr a nechte ho lehce zkaramelizovat (postačí ho zahřívat 30–60 sekund na mírném plameni). Poté pánev odstavte.

Až se dovaří ovesná kaše v hrnci, odstavte ji z plotýnky a smíchejte s řeckým jogurtem.

Následně kaši přemístěte do servírovací misky, přelijte ji karamelovou směsí z pánve, posypte semínky granátového jablka a podávejte.

Poznámky

TIP: Jak snadno vyloupat granátové jablko? Nakrájejte jej na čtvrtiny a vložte do misky se studenou vodou. Jednotlivá semínka pak z pouzder vyjmete mnohem snáz.