Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jogurtová buchta

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jogurtová buchta

40 min 30 min Snadné 12 porce

Dnes pro vás máme tento lahodný recept na tu nejvláčnější a nejjednodušší buchtu. Vláčná je díky jogurtu a plná vlákniny zejména díky ovesným vločkám. Dozdobit můžete dle vlastní fantazie, tak se pusťte do pečení!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

161 kcal 5g Bílkoviny 6g Tuky 20g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, ovesne-vlocky, kyprici-prasek-do-peciva, jedla-soda, pomeranc, bily-jogurt, vejce, trtinovy-cukr, repkovy-olej, stava-z-pomerance

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a formu na pečení (20 cm × 20 cm) si vyložte pečicím papírem.

Do větší mísy dejte špaldovou hladkou mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, jedlou sodu a pomerančovou kůru. Zamíchejte a přidejte bílý jogurt.

Ve vyšší nádobě vyšlehejte 2 vejce se třtinovým cukrem. Jakmile jsou vyšlehané, za stálého šlehání začněte postupně přilévat řepkový olej. Vyšlehaná vejce přidejte do mísy s moukou a dalšími suchými ingrediencemi, přidejte 100 ml čerstvé pomerančové šťávy a směs vymíchejte v hladké těsto.

Těsto nalijte do připravené formy a pečte při 170–180 °C cca 30 minut.

Po upečení jogurtovou buchtu nakrájejte na 12 porcí a podávejte.

Poznámky

Buchtu před podáváním potřete trochou marmelády a jogurtu, posypte čerstvými borůvkami a pocukrujte třtinovým cukrem moučka.