Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jogurtová bábovka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jogurtová bábovka

60 min 50 min Snadné 12 porce

Máte pocit, že jste už vyzkoušeli všechny možné recepty na bábovky, ale žádná z nich není stále dostatečně vláčná? Tak to určitě dejte šanci této jogurtové, která vás zaručeně nezklame!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

223 kcal 5g Bílkoviny 11g Tuky 20g Cukry

Suroviny

xylitol, bily-jogurt, vanilkovy-extrakt, slunecnicovy-olej, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, sul, vejce

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a formu na bábovku (⌀ 23 cm) vymažte tukem a vysypte pšeničnou moukou.

Následně do mísy rozklepněte 2 vejce, přidejte xylitol a společně vyšlehejte do pěny. Vzniklou pěnu promíchejte s jogurtem, vanilkovým extraktem a olejem.

V druhé míse smíchejte dohromady všechny sypké suroviny a vmíchejte je k vaječné směsi.

Vzniklým těstem naplňte připravenou formu, těsto uhlaďte a dejte péct do předehřáté trouby na 50 minut při 180 °C.

Upečenou bábovku nechte chvíli zchladnout a poté vyklopte z formy na talíř. Hotovou bábovku rozkrájejte na 12 porcí a podávejte.