Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jemná polévka z červené řepy

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jemná polévka z červené řepy

45 min 30 min Střední 4 porce

Její barva přitáhne pozornost, chuť vás ohromí. Taková je krémová vegetariánská polévka z červené řepy. Je vitaminovou bombou s minimem tuku, které jednoduše podlehnete. Pokud vyměníte kravský jogurt za rostlinnou alternativu, vegani si rádi pochutnají s vámi. Kombinujte různá koření v dipu a hrajte si s výslednou chutí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

188 kcal 6g Bílkoviny 4g Tuky 31g Cukry

Suroviny

repkovy-olej, cibule, cesnek, cervena-repa, brambor, zeleninovy-vyvar, pepr, sul, bily-jogurt, kmin, kren, koriandr

Instrukce

V hrnci necháme rozpálit řepkový olej.

Přidáme cibuli a vylisovaný česnek a necháme restovat cca 3 minuty.

Přidáme řepu a brambory a opékáme 5 minut.

Vše zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme cca 25 minut.

Mezitím si připravíme jogurtový dip.

V menší misce smícháme jogurt, 1 lžičku kmínu, křen a koriandr a odložíme do lednice.

Až se nám řepa s brambory uvaří, rozmixujeme ji tyčkovým mixérem, osolíme, opepříme.

Hotovou polévku podáváme s jogurtovým dipem.