Její barva přitáhne pozornost, chuť vás ohromí. Taková je krémová vegetariánská polévka z červené řepy. Je vitaminovou bombou s minimem tuku, které jednoduše podlehnete. Pokud vyměníte kravský jogurt za rostlinnou alternativu, vegani si rádi pochutnají s vámi. Kombinujte různá koření v dipu a hrajte si s výslednou chutí.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Jemná polévka z červené řepy
45 min
30 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
188 kcal
6g Bílkoviny
4g Tuky
31g Cukry
Suroviny
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1× velká žlutá cibule (nakrájet najemno)
- 1 stroužek česneku
- 700 g červené řepy (oloupat a nakrájet na kostky)
- 200 g brambor (nakrájet na kostičky)
- 1 l zeleninového vývaru
- pepř
- špetek sůl
- 100 g bílého jogurtu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička čerstvého křenu (nastrouhat najemno)
- 1 lžička koriandru