Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jemná krémová polévka s kapustou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jemná krémová polévka s kapustou

40 min 30 min Snadné 4 porce

Určitě už jste si všimli, že milujeme krémové polévky. Dnes použijeme jako hlavní surovinu hlávkovou kapustu. Nevaříte s ní? Právě nastal ten pravý okamžik ji vyzkoušet! Seznamte se s ní v naší polévce a třeba se stane součástí i Vašeho jídelníčku. Hlávková kapusta navíc může díky obsahu vlákniny, vitaminů a minerálu přispět k posílení imunitního systému, což je zvláště v zimě nedocenitelné.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

364 kcal 11g Bílkoviny 24g Tuky 27g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, kapusta, slunecnicovy-olej, zeleninovy-vyvar, kmin, majoranka, sojova-smetana, slunecnicove-seminko, sul, pepr

Instrukce

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Kapustu nakrájejte na proužky.

V hrnci rozehřejte olej a na středním plameni orestujte cibuli s česnekem. Přimíchejte kapustu, zalijte vývarem a přiveďte k varu.

Do polévky přidejte sůl, pepř, drcený kmín a sušenou majoránku. Vařte na mírném plameni, dokud kapusta nezměkne (20 minut).

Vše rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém a vmíchejte smetanu.

Polévku ozdobte praženými slunečnicovými semínky a čerstvou majoránkou a podávejte.