Určitě už jste si všimli, že milujeme krémové polévky. Dnes použijeme jako hlavní surovinu hlávkovou kapustu. Nevaříte s ní? Právě nastal ten pravý okamžik ji vyzkoušet! Seznamte se s ní v naší polévce a třeba se stane součástí i Vašeho jídelníčku. Hlávková kapusta navíc může díky obsahu vlákniny, vitaminů a minerálu přispět k posílení imunitního systému, což je zvláště v zimě nedocenitelné.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Jemná krémová polévka s kapustou
40 min
30 min
Snadné
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
364 kcal
11g Bílkoviny
24g Tuky
27g Cukry
Suroviny
- 1× střední žlutá cibule
- 1 stroužek česneku
- 400 g hlávkové kapusty
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička sušené majoránky
- 200 ml sójové smetany (můžete použít i rýžovou nebo 12% smetanu ke šlehání)
- 4 lžíce pražených neloupaných slunečnicových semínek (na ozdobení)
- čerstvá majoránka na ozdobu
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře