
Autor: Mandimu • 0 minut čtení
Jelení hřbet s batátovým salátem
50 min
30 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
505 kcal
36g Bílkoviny
21g Tuky
42g Cukry
Suroviny
- 600 g jeleního hřbetu
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžíce olivového oleje
- 10 g másla
- 4× sušený jalovec
- 1 stroužek česneku (utřít)
- sůl
- pepř
- 400 g batát (v syrovém stavu)
- 2 lžíce olivového oleje
- 120 g bílé quinoy v suchém stavu (v suchém stavu)
- 450 ml vody
- 80 g červené cibule (oloupat a nakrájet na plátky)
- 20 g sušených brusinek bez cukru
- sůl
- pepř
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce petrželové natě (nasekat nahrubo)
- ½ lžíce olivového oleje
- 1 lžička medu
- sůl
- pepř