Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jednoduchá špenátová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Jednoduchá špenátová polévka

45 min 25 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

161 kcal 5g Bílkoviny 7g Tuky 18g Cukry

Suroviny

cibule, brambor, spenat, olivovy-olej, cesnek, kari, chilli, zeleninovy-vyvar, voda, sul, pepr

Instrukce

Cibuli oloupejte a nasekejte najemno.

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

Špenát properte ve studené vodě.

Ve větším hrnci si rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a opékejte ji 2–3 minuty na mírném plameni. Poté přidejte utřený česnek a opékejte ještě několik sekund. Následně do hrnce přidejte kari koření a chilli vločky, vše zamíchejte, přidejte do hrnce špenát, zvyšte plamen na střední stupeň a opékejte 6–7 minut (při použití mraženého špenátu může jít až o 12 minut).

Po uvedené době do hrnce přidejte zeleninový vývar a nakrá-jené brambory a směs přiveďte k varu. Poté snižte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte cca 15 minut do změknutí brambor.

Uvařenou polévku dejte na chvíli stranou a nechte ji vychladnout na vlažnou teplotu (potrvá to přibližně 10 minut). Následně polévku rozmixujte ponorným mixérem za současného přilévání celkem 200 ml vody (pokud si polévku přejete hustší, vodu nepřidávejte).

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Poznámky

Pro zahuštění jsme do polévky na závěr přimíchali tuhou část kokosového mléka (cca 80 g) a tekutou část jsme použili do smoothie. Špenátovou polévku jsme pak podávali společně s 1 lžičkou zakysané smetany a cca 10 g směsi oříšků a semínek ke každé porci.