Možná už tušíte, že palačinky z ječné mouky jsou prostě skvělé. Ječná mouka jim dodává vláčnost a neobsahuje tolik lepku, proto se ani na sebe tolik nelepí. Tenhle recept jsme pro vás ještě vylepšili o bezlaktózové mléko a našlehaný bílek, který palačinky skvěle nadýchá.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Ječné palačinky
64 min
24 min
Snadné
6 kusů
Recept
Výživové hodnoty
299 kcal
6g Bílkoviny
11g Tuky
41g Cukry
Suroviny
- 220 g celozrnné ječné mouky hladké
- 600 ml rýžového mléka (můžete nahradit polotučným kravským)
- 2× vejce (oddělit bílky a žloutky)
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 50 g rýžového sirupu
- sůl