Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ječné palačinky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Ječné palačinky

64 min 24 min Snadné 6 kusů

Možná už tušíte, že palačinky z ječné mouky jsou prostě skvělé. Ječná mouka jim dodává vláčnost a neobsahuje tolik lepku, proto se ani na sebe tolik nelepí. Tenhle recept jsme pro vás ještě vylepšili o bezlaktózové mléko a našlehaný bílek, který palačinky skvěle nadýchá.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

299 kcal 6g Bílkoviny 11g Tuky 41g Cukry

Suroviny

jecna-mouka, ryzove-mleko, vejce, slunecnicovy-olej, ryzovy-sirup, sul

Instrukce

Mouku si smíchejte s mlékem a 2 žloutky a přidejte špetku soli. Vytvořte tekuté těsto a na 30 minut jej dejte stranou.

Mezitím si z bílků vyšlehejte sníh a po uplynutí uvedeného času jej vmíchejte do těsta.

Rozpalte si pánev s olejem a palačinky opékejte na středním plameni 1–2 minuty z každé strany.

Hotové palačinky polijte rýžovým sirupem a podávejte.

Poznámky

Palačinky si můžete zpestřit přidáním skořice, vanilkového extraktu nebo kakaa. Podávejte je s tvarohem, ovocem nebo ořechy.