Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jarní závitky s uzeným tofu a arašídovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jarní závitky s uzeným tofu a arašídovou omáčkou

17 min 2 min Střední 8 kusů

Proměňte svou kuchyni v asijské bistro. Dokonale vám k tomu poslouží náš recept na jarní závitky. Žádné maso, ale jen zelenina a uzené tofu a k tomu famózní arašídová omáčka. Pokrm je bezlaktózový a hodí se jako rychlý snack do práce nebo jako lehká večeře.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

153 kcal 5g Bílkoviny 7g Tuky 18g Cukry

Suroviny

tofu, mrkev, okurka, ryzove-nudle, avokado, ryzovy-papir, arasidove-maslo, sojova-omacka, med, voda, ledovy-salat

Instrukce

Mrkev a okurku nakrájejte na podlouhlé nudličky. Tofu nakrájejte na stejně dlouhé špalíčky.

Rozpalte si nepřilnavou pánev a nudličky z tofu na ní opečte ze všech stran dozlatova. Dejte stranou.

Avokádo nakrájejte na 8 proužků a listy ledového salátu natrhejte na menší kousky. Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu, zceďte a propláchněte studenou vodou.

Na talíř si dejte vždy jeden list rýžového papíru. Pokapejte rovnoměrně vodou a počkejte, dokud do sebe papír vodu nevsákne a nezměkne.

Doprostřed papíru dejte pár listů ledového salátu tak, aby všechny okraje zůstaly volné, a navrstvěte část nudlí. Přidejte osminu mrkve, okurky, opečeného tofu a jeden měsíček avokáda. Pokud chcete, můžete přidat listy oblíbených bylinek.

Spodní a vrchní stranu papíru přehněte přes náplň a ze stran zarolujte do pevné rolky. Takto opakujte se zbylými papíry a náplní.

Omáčku připravíte tak, že si rozmixujete společně med, arašídové máslo, sojovou omáčku a vodu.

Rolky podávejte rozpůlené s arašídovou omáčkou k namáčení.