Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Fazolový salát

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Fazolový salát

35 min 25 min Snadné 2 porce

Vyhýbáte se pokrmům z luštěnin, protože jejich příprava i trávení zabere hodně času? Bojíte se, že nebudou dobré? Tento osvěžující salát z fazolí, cizrny a červené čočky, Váš pohled na luštěniny změní. Skvěle chutná, je lehce stravitelný, plný živin a navíc jednoduchý a rychlý na přípravu. Co víc si přát? Snad už jen příjemnou společnost při jeho konzumaci :).

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

417 kcal 24g Bílkoviny 18g Tuky 33g Cukry

Suroviny

cervena-cocka, vejce, kesu-orechy, cizrna, fazole-cervene, citron, petrzelova_nat, polnicek, jarni_cibulka, sul, pepr

Instrukce

Červenou čočku uvařte podle návodu na obalu (většinou se vaří 10–15 minut).

Vejce si uvařte nahniličko (cca 6–7 minut) nebo natvrdo (9–10 minut).

Kešu ořechy opražte nasucho na pánvi.

V míse smíchejte uvařenou čočku, cizrnu, fazole, citronovou šťávu a nasekanou petrželovou nať. Směs osolte a opepřete podle chuti.

Salát rozdělte na 2 porce a každou posypte polníčkem, nakrájenou jarní cibulkou a opraženými kešu ořechy.

Nakonec do každé porce přidejte rozkrojené vejce a podávejte.