Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Japonský cheesecake

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Japonský cheesecake

165 min 60 min Snadné 14 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

104 kcal 5g Bílkoviny 5g Tuky 10g Cukry

Suroviny

vejce, med, tvaroh, smetanovy-syr, bily-jogurt, jedla-soda, spaldova-mouka, kukuricny-skrob, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 160–165 °C, připravte si formu na dort o průměru alespoň 25 cm a její spodní část vyložte pečicím papírem.

Nachystejte si také větší nádobu, do které se pečicí forma vejde, a nalijte do ní 1,5–2 cm vody – japonský cheesecake se peče ve vodní lázni.

Nyní si připravte větší mísu, vložte do ní žloutky, med, tvaroh, smetanový sýr, jogurt, jedlou sodu, mouku a škrob a vše promíchejte, tak aby vzniklo hladké těsto.

Poté do vyšší šlehací nádoby vložte bílky, přidejte k nim sůl a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vytvořte tuhý sníh. Hotový sníh vmíchejte po polovinách do těsta a opatrně promíchejte. Jakmile bude sníh zapracovaný, vlijte těsto do pečicí formy.

Nakonec formu s těstem položte do nachystané nádoby s vodou. Takto připravený cheesecake dejte do vyhřáté trouby a pečte 55–60 minut na 160–165 °C.

Po upečení nechte dort alespoň 90 minut vychladnout a následně podávejte.

Poznámky

Japonský cheesecake podávejte pokapaný medem nebo čerstvým ovocem.