Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Japonské nadýchané lívance

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Japonské nadýchané lívance

32 min 14 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

189 kcal 9g Bílkoviny 7g Tuky 23g Cukry

Suroviny

vejce, mleko, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, trtinovy-cukr

Instrukce

Nejprve si připravte misku a vyšší nádobu na šlehání. Poté si nachystejte vejce a oddělte žloutky od bílků: Žloutky dávejte do misky a bílky do vyšší nádoby.

Následně ke žloutkům přilijte mléko a obsah misky vyšlehejte metličkou. Do vyšlehané směsi přes sítko prosejte špaldovou mouku a kypřicí prášek a vše promíchejte.

Bílky ve vyšší nádobě šlehejte pomocí elektrického šlehače 2–3 minuty, dokud nevznikne tužší sníh. Poté přisypte třtinový cukr a šlehejte další 1–2 minuty, dokud sníh nebude tuhý.

Zhruba ⅕ hotového sněhu přidejte do žloutkové směsi, opatrně ho zapracujte špachtlí a následně přimíchejte i zbytek sněhu.

Nyní si nachystejte cukrářský sáček a naplňte ho připraveným těstem. Poté si vezměte větší nepřilnavou pánev s pokličkou a nasucho ji rozehřejte na mírném plameni.

Následně na pánev ze sáčku vymáčkněte 3 vyšší hromádky těsta (spotřebujete přitom cca ½ těsta), pánev přiklopte pokličkou a těsto opékejte 2–3 minuty na mírném plameni.

Poté sundejte pokličku, lívance opatrně obraťte, vypněte ohřev a lívance nechte na horké pánvi další 3–4 minuty. Následně je z pánve vyjměte a stejným způsobem ze zbývajícího těsta upečte další 3 lívance.

Hotové lívance rozdělte do 2 talířů a podávejte.

Poznámky

Lívance podávejte s bílým jogurtem, medem, pistáciemi a kokosovými chipsy.